Ana Sayfa

25 Mayıs 2013

Gül Böreği Tarifi

Gül Böreği Tarifi Yapilisi
Gül Böreği Tarifi
Malzemeler
5 adet taze yufka böreklik
2 adet yumurta
300 gr yağlı peynir
1 bardak süt
1 bardak sıvıyağ

1 yemekı kaşığı yoğurt
çörek otu
Hazırlanışı
Yufkalarınızı masaya yayın hepsini aynı hizaya gelecek şekilde serdiğiniz yufkaları 4 eşit parçaya bölün ve tümünü üst üste alın peyniri rende ile rendeleyin ve sosunu hazırlayın bir kasede bir bardak süt bir bardak sıvıyağ ve iki yumurtayı ve bir kaşık yoğurtu karıştırıp yufkanın iç kısmına sürün ve kenara alın içine rendelediğiniz peynirden koyun ve geniş kısmından ince uç kısmına doğru katlayın ve bir ucunu ortadan tutup etrafına dolamaya başlayın gül şeklinde olan böreği tepsiye alıp üzerine hazırladığınız sostan sürün ve çörek otu serpin dilerseniz çörek otu serpmeyede bilirsiniz yağlanmış olan fırın tepsinize böreğinizi koyun ve bütün yufkaları aynı şekilde peynir ile doldurup sarıp dolayıp aynı şekli verip üzerine sos sürüp tepsiye dizin ve sıcak olan fırında 180 derecede 20-25 dakika pişirip servis edin.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder