Ana Sayfa

25 Mayıs 2013

Hünkar Beğendi Tarifi

Hünkar Beğendi Tarifi
Hünkar Beğendi Tarifi
Malzemeler
3 adet Patlıcan
1 adet orta boy kuru soğan
250 gr dana eti
2 adet domates
4 adet sivri biber

1 yemek kaşığından biraz az domates salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz, Karabiber ve Su 
Beğendisi İçin Malzemeler
4 adet közlenmiş patlıcan
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz, Karabiber
1 kahve fincanı dolusu kaşar peynir
Hazırlanışı
İlk önce beğendiyi hazırlayalım patlıcanları fırında yada ocakta közleyip kabuklarını soyun ve küp küp yemeklik doğrayın ardından tenceremize yağı alıp ısıtın ısınan yağın içine unu ekleyip kavurun 5 dakika patlıcanlarıda unun içine ekleyip karıştırmaya devam edin sonra sütümüzü azar azar ilave edip patlıcanları karıştırıyoruz tüm sütü ilave ettikten sonra yeterli miktarda tuz ve karabiberide koyup karıştırıyoruz en son rendelediğimiz kaşar peynirinide dahil edip karıştırın eğer beğendi koyu olmuş ise sıcak süt ekleyip biraz yumuşatabiliriz kapağını kapatıp bekletinve yemeğini yapmak için kolları sıvayın. Etinizi kuşbaşı şeklinde doğrayın yada kasaptan kuşbaşı şeklinde doğranmış et alın etleri tencereye alın içine yağı ilave edip pişirmeye başlayın etler pişmeye başladığı zaman içine yemeklik doğradığınız soğanı koyup kavurmaya devam edin içine bir çay bardağı sıcak su ilave edin salçayıda ekleyip karıştırıp pişirmeye devam edin pişme kıvamına yaklaştığı zaman domateslerin kabuklarını soyup yemeklik doğrayın biberide doğrayıp içine atın tuz ve karabiberide ekleyip 5 dakika daha pişirin ve ocağı kapatın beğendiniz soğuk ise ısıtıp eritin ve servis tabağınızın ortasına beğendi koyun üzerinede patlıcanı yani hünkarı işte hünkar beğendimiz hazır afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder