Ana Sayfa

25 Mayıs 2013

Sac Kavurma Tarifi

Sac Kavurma Tarifi
Saç Kavurma Tarifi
Malzemeler
600 gr az yağlı kuzu kuşbaşı eti
2 adet domates
4 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ

1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet saç tava

Hazırlanışı
5-6 kişilik bir tarif olup en sevdiğim yemek tariflerinden biridir özellikle bizim evimizde bayramlarda olmazsa olmaz bir yemektir lavaş ekmeği ile severek yediğimiz bir et yemeği olup çalışan bayanların bile kolayca kısa sürede yapabileceği bir tarfitir ortalama 45-50 dakikada pişer bu verdiğim tarif çünkü kuzu eti çok çabuk pişer dana etine göre. Şimdi öncelikle tavamızı güzelce yağlayıp etlerimizi yıkayalım süzüp sacımıza atalım ve kısık ateşte suyunu salana kadar karıştırmaya devam edelim suyunu verdiği zaman içine yarım çay bardağı sıcak su ekleyip ağzını kapatıp pişmeye bırakalım domatesleri soyup yemeklik doğrayın biberleri ince halkalar halinde kesin suyunu çeken etin içine atın ve tuzunuda ilave edip pişirin arada karıştırıp etin eşit pişmesini sağlayın yanında lavaş ile ikram edin yada pilav eşliğinde servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder