Ana Sayfa

24 Mayıs 2013

Lahmacun Tarifi

Lahmacun Tarifi Yapimi

Lahmacun Tarifi
Malzemeler
500 gr yarım yağlı kıyma
3 adet kuru soğan
3 diş sarmısak
4 adet domates

3 adet sivri biber
1/2 demet maydanoz
1 kahve fincanı sıvı yağ
Tuz, Kırmızı biber, Pulbiber, Kimyon
Hamuru için
3 bardak un
Yeterli miktarda su ve tuz
Hazırlanışı
İlk önce iç malzemeyi hazırlayın domatseleri soğanları ve sarmısakları soyup rondoya atın biberlerin çekirdeklerinide çıkartıp rondoya atın maydanozoda ayıklayıp yıkayıp rondaya koyup parçaların rondonuz yok ise çok küçük ince ince diye tabir edilen şekilde doğrayın ve kıymanın içine koyun tuzunu biberlerini baharatlarınıda ekleyip yeterli miktarda karıştırın sıvıyağınıda ilave edip karıştırın kenara bırakın una tuzu atıp hamuru kulak memesinden biraz daha sert bir kıvamda açın ve içine lahmacun harcından yayın fırın tepsisine dizip sıcak fırında 6-7 dakika pişirin tüm lahmacunları aynı şekilde hazırlayıp pişirin ve yeşillik salatası limon ile servis edin dilerseniz mahallenizde bulunan pide fırınından hazırladığınız lahmacun harcını götürüp pişirtebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder