Ana Sayfa

22 Mayıs 2013

İskembe Corbasi Tarifi

İskembe Corbasi Tarifi Yapilisi
İşkembe Çorbası Tarifi
Malzemeler
1,5 kilo kuzu işkembesi
8-9 diş sarmısak
1/2 çay bardağı sirke
3 Litre su
Terbiyesi için
1 tane yumurta sarısı

2 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı un
1/2 limon suyu
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı
İşkembeleri öncelikle kaynayan suyun içine atıp 15 dakika pişirin ve suyu döküp işkembelerin dışını ve içini iyice temizleyin ve işkembeleri yıkayıp bol su ile kaseye su doldurun içine işkembeleri koyun 2 çay bardağı sirke döküp bekletin 1 saat kadar daha sonra suyu döküp yıkayın ve küp küp doğrayın tüm işkembeler küçük minik şekilde doğrandıktan sonra tencereye alın içine suyunu ekleyip düdüklü tencere tercih etmenizi öneriyorum yoksa saatler sürebilir pişmesi düdüklü tencerede aşağı yukarı 40-45 dakika pişirin başka bir tencerede terbiyesini hazırlayın yağı koyun içine unu atıp kavurun 5 dakika daha sonra altını kapatın ve işkembenin kaynamış olan suyundan ekleyin ve karıştırın içine  limon suyu tuz yoğurt ve yumurta sarını atın ve iyice özleşene kadar çırpın karıştırdığınız terbiyeyi işkembenin içine dökün ve sürekli olarak karıştırın ortalama 20 dakika daha kaynatığınız çorbayı kaselere alın dövülmüş sarmısak ve sirke ile servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder