Ana Sayfa

24 Mayıs 2013

İspanakli Gözleme Tarifi

İspanakli Gözleme Tarifi Hazirlanişi Malzemeleri

Ispanaklı Gözleme Tarifi
Malzemeler
5 yaprak taze yufka
400 gr taze ıspanak
1 adet orta boy kuru soğan
Pulbiber, Tuz
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine sürmek için tereyağı



Hazırlanışı
Oldukça kolay ve pratik bir tarif daha 5-6 kişilik olan bu tarif ortalama 45-50 dakikada hazırdır. Hemen ıspanakları ayıklayıp yıkayın suyunun süzülmesi için kenara alın ama ıspanak çok kumlu bir sebze olduğu için kumu tuprağı iyice gidene kadar yıkayın yoksa sağlık sorunu yaşarsınız. Süzgeçte ıspanakların suyu süzülür iken hemen soğanı soyup küpü küp doğrayın ve tencereye alıp yağını ilave edip ara ara karıştırın bir yandan da ıspanakları 2-3 santim eninde doğrayın pembeleşen soğanın içine pulbiberi ve tuzu atın ve ıspanakları aktarıp ıspanaklar suyunu çekene kadar pişirin karıştırmayı unutmayın ki çabuk ölsün ıspanaklar kavrulan ıspanak harcını kenara bırakın soğusun bu sırada yufkaları açıp üst üste serin ve ikiye bölün tüm yufkayı soğuttuğunuz ıspanaklı harcı yufkaya yayıp kare şeklinde katlayıp dizin yufkaların hepsini aynı şekilde yapın tavayı ocakta ısıtıp üzerine yufkayı koyun ve pişirin bütün gözlemeleri aynı şekilde pişirip teryağı ile yağlayıp sıcak olarak servis yapın ellerinize sağlık afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder