Ana Sayfa

24 Mayıs 2013

Poğaça Tarifi

Poğaça Yapılışı Malzemeleri
Poğaça Tarifi
Malzemeler
1 tane yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket yaş maya

3 tane küp şeker
1 tutam tuz
Yeterli miktarda tuz
Hazırlanışı
Sütü ılık olacak şekilde ısıtın 3 yumurtayı bir kaseye kırın birinin sarısını ayırın şekeri yağı ve mayayı bu karışımda eritin ve karıştırmaya devam edin ve 15 dakika bekletin ve içine unu azar azar içine ilave edin ve elinize eldiven geçirip hamuru yoğurmaya başlayın unu ekleyin kulak memesi kıvamına geldiği zaman hamuru 4-5 saat dinlendirin üzerinde nemli bir bez ile. Fırın tepsinizi alın ve fırınızı 180 dereceye ayarlayın ve poğaça hamurunuzdan yumurtadan biraz küçük parçalar kopartın ve elleriniz ile hamura şekil verip yağladığınız tepsiye dizin ayırdığınız bir adet yumurtanın sarısını çırpın ve pasta fırçanız ile hamurun üzerine sürün dilerseniz üzerine çörek otu yada susam serpebilirsiniz sıcak fırında koyup poğaçalar pişene kadar ortalama 30-35 dakika üzerleri kızarana kadar pişrip ılık olarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder