Patates Kavurmasi Tarifi Hazirlanisi |
Patates Kavurması Tarifi
Malzemeler
Malzemeler
7-8 adet patates
1 adet büyük boy kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz, Pulbiber, Karabiber
Süslemek için 4 dal maydanoz
Hazırlanışı
Patatesleri yıkayın ve tencereye alıp üzerine su doldurup patatesleri haşlayın eğer aceleniz var ise size pratik bir bilgi aktarayım o zaman patatesleri iyice yıkayın toprağı tamamen aktığından emin olun ve 4'e yada 2'ye bölüp tencereye koyun üzerine sıcak su 1.5 tatlı kaşığı tuz atıp haşlayın daha kolay haşlancaktır bu sayede zaman kazanmış olacaksınız. Haşladığınız patatesleri hemen soğuk suya tutup soyun ve yemeklik doğrayın yada rendeleyin soğanı soyup yemeklik doğrayın ve tencereye yada tavaya alıp yağı ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun içine salçayı tuzunu karabiberi ve pulbiberini ekliyoruz ve karıştırıp hemen içine patatesleri atıp kavurmaya başlıyoruz 10 dakika kısık ateşte daha sonra ikram edeceğiniz tabaklara alıp üzerine maydanoz yerleştirip servis ediyoruz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder