Et Sote Tarifi Yapilişi |
500gr Kuzu kuşbaşı et
4 adet domates
5 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
1 tatlı kaşığı pulbiber
tuz
Hazırlanışı
Etleri yıkayıp süzün ve tencereye alıp kısık ateşte suyunun salması için pişirmeye bırakın sizde bir yandan içini hazırlamaya başlayın ilk önce soğanı soyup yıkayın ve yemeklik doğrayın biberlerinizi yıkayın süzün ve saplarını kesip atın halka şekilnde ince doğrayın domatesleri yıkayıp soyun ve yemeklik doğrayın hepsini ayrı tabaklara alın suyunu çeken etin içine yağı ilave edip karıştırın kuzu eti daha çabuk piştiği için kavurmanıza gerek kalmaz kavrulan etin içine soğan ve biberleri ekleyip karıştırın 5 dakika kavurun yine içine domatesini tuz ve pulbiberi ekleyip karıştırın sulanan et sotenizi ksıık ateşte ara ara karıştırıp pişirin yanında pirinç yada bulgur pilavı ile servis edin bu tarifi dökme demirden üretilen saç ile yapmaınızda öneriyorum çünkü daha lezzetli oluyor sanki et sote değilde saçta pişmiş bir kavurma gibi oluyor afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder