Ana Sayfa

23 Mayıs 2013

Patatesli Gözleme Tarifi

Patatesli Gözleme Tarifi
 Patatesli Gözleme Tarifi
Malzemeler
4 adet orta boy patates
1 adet küçük boy kuru soğan
2 kaşık sıvı yağ
Tuz, Pulbiber, Kırmızı biber
4 Yaprak Yufka
Üzeri için tereyağı

Hazırlanışı
Patatesleri iyice yıkayıp tencereye alıp su doldurup ocağa koyup kaynatmaya başlayın patatesler piştiği zaman hemen suyunu süzüp soğuk su ile soğutun soğuyan patatesleri soyup küçük küçük doğrayın yada rende ile rendeleyip bir tabağa alın. Soğanı soyup doğrayın ince tencereye alıp sıvı yağı koyup pembeleşene kadar kavurun kırmızı biberi pulbiberi ve tuzu ekleyin ve patatesleri içine koyup karıştırmaya başlayın 5 dakika kavurduğunuz patateslerin altını kapatın ve soğumasını bekleyin bir yandanda yufkaları tepsiye serip ortadan ikiye bölün bıçak ile hepsini üst üste koyun ve soğuyan patatesli harcı alıp yufakaya yayın ve kenarlarını kapatmaya başlayın kare şeklinde tüm malzemeyi aynı şekilde eşit miktarda yayıp yufkaları kapatın ve yağsız teflon tavaya koyup pişirmeye başlayın pişirdiğiniz gözlemeyi tabağa alıp üstüne ve altına tereyağını sürün tüm yufkaları bu şekilde pişirip tereyağı ile yağlayın ve sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder