Ana Sayfa

23 Mayıs 2013

Patlican Dolmasi Tarifi

Patlican Dolmasi Tarifi Malzemeleri ve Yapilisi
Patlican Dolmasi Tarifi
Malzemeler
1 kilo kemer patlıcan
2 adet domates
3 bardak pirinç
250 gr kıyma
1 kuru soğan

Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım kaşık biber salçası
Tuz, Karabiber
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı
Öncelikle patlıcanları yıkayıp ikiye bölün ve içlerini dolma oyacağı ile oyup temizleyin yıkayıp kenarda süzün domatesleri 5 parçaya dilin bu domates dilimleri ile patlıcanların içlerini doldurduktan sonra kapak yapacaksınız. İçini hazırlamaya başlayın şimdi pirinçleri sıcak su ile ıslatın dinlenmeye bırakın soğanı ayıklayıp ince ince çok küçük bir şekilde doğrayın kıymayı tencereye alıp kavurmaya başlayın iyice pişen kıymanın içine soğanları ve yağı ilave edin kavurmaya devam edin salçaları tuzu karabiberide ilave edip karıştırın saçda dağıldığı zaman içine pirinçlleri yıkayıp atın karıştırın ve bir çay bardağı sıcak su ilave edip karıştırın ve demlenmeye bırakın soğutun patlıcanlarıda kürdan ile delip içlerine dolma harcını koyun ve domates dilimi ile kapatım tüm patlıcanları aynı şekilde doldurun ve tencereye dizin bütün patlıcanları doldurduktan sonra üzerine tuzlu sıcak su ilave edin ve ocağa alın kaynatmaya başalyın kaynadığı zaman ateşin altını kısıp kısık ateşte 45 dakika pişirin dinlendirmeye bırakın 15 dakika daha sonra sıcak olarak servis yapın afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder