Patlican Tava Tarifi |
Patlıcan Tava Tarifi
Malzemeler
Malzemeler
1 kg patlıcan
4 adet domates
6-7 adet sivri biber
300 gr kuzu kuşbaşı et
1 adet soğan
kızartmak için sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Hazırlanışı
Öncelikle patlıcanları pijamalı soyun yani boyuna aralıklar bırakarak soyun ve yemeklik doğrayın biraz irice olsun aşağı yukarı 3-4 santim boyunda kızartma tavanıza yağ ekleyip patlıcanları kızartmaya başlayın patlıcanların hepsi kızardıktan sonra biberleride ayıklayıp 3-4 santim boyunda kesip kızartın bunuda başka bir tabağa alın domatesleri yemeklik doğradığınız domateslerden biraz daha iri doğrayın ve bir tabağa alın soğanıda soyup aynı şekilde doğrayıp tabağa alın etinizi tencereye alıp suyunu çekene kadar pişirin suyu çeken etlerin altını kapatıp bekletin fırında pişeceği için fırın tepsiniz yada borcam tabağınızı alıp alt kata soğanları atın üzerine kızarttığınız patlıcanları onların üzerine kızarmış biberleri ve en üste domatesleri dökün ve bir kase alıp içine tereyağını koyun bir çay bardağı sıcak suyu dökün salçayıda ekleyin tuz ve pulbiberide koyun iyice karıştırın ve tepsiye eşit miktarda heryerine dökün ve tepsinin üzerini folyo ile kapatın sıcak fırında 15 dakika 180 derecede pişirin ve 5 dakika dinlendirip sıcak olarak servis edin bu yemeği dilerseniz evde hazırlayıp güveç tabaklarına koyup folya ile kapatıp fırında pişirebilirsiniz sonra güveç tabakları ile servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder