Ana Sayfa

25 Mayıs 2013

Karniyarik Tarifi

Karniyarik Tarifi Yapilisi
Karnıyarık Tarifi En sevdiğim yemekelrden biri olan karnıyarık yemeğini sizler ile paylaşmak istedim ve kendi evimde yaptığım bu yemeğin resmini sizler ile paylaştım dilerseniz yemeği yapmak için tarifimizi okuyun.
Malzemeler
6 adet patlıcan

300 gr yarım yağlı kıyma
2 adet soğan
3 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım demet maydanoz
2 su bardak sıvı yağ
Tuz, Karabiber ve pulbiber
Hazırlanışı
İlk önce patlıcanları ortadan ikiye ince bir çizgi şeklinde kesin ve alacalı pijama şertleri gibi soyup kızartma tavasına sıvı yağı koyup ısınan yağda kızartın ama çok aşırı kızartmayın tabağa alın içinin kesik olduğu kısım üst kısma getirip bekletin içine girecek olan malzemeyi hazırlamaya başlayın domatesleri yıkayıp soyup yemeklik doğrayın ve kıymayı tencereye koyup pişirmeye başlayın ardından soğanları soyup doğrayın ve kıymanın içine atın karıştırın domatesi dökün içine karıştırmaya devam edin salçayı tuz ve pulbiberide ekleyip 6-7 dakika daha pişirin biraz soğutup patlıcanların içine doldurun kıymalı harcı tüm patlıcanları doldurduktan sonra üzerine kıydığınız maydanozu serpiştirin fırın tepsinize dizin ve bir bardak su ile yarım kaşık salçayı eritip tepsinin içine dökün ve önceden ısttığınız fırında 15 dakika pişirin dilerseniz maydanozları piştikten sonrada üzerine atabilirsiniz pilav ile servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder