Şehriyeli Tavuk Çorbasi Tarifi |
Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi
Malzemeler
Malzemeler
2 adet tavuk but
1 çay bardağı tel şehriye
Tuz, Karabiber, Su
Hazırlanışı
4 kişilik olan bu tarifi siz kendi sofranıza göre ayarlayabilirsiniz 50 dakikada hazır olan bu pratik sağlıklı tarifi not alın. Tavukların derilerini soyup yıkayın tencereye alıp tavukları koyun su ile doldurun ve kaynatmaya başlayın kaynadıkça üzerinde oluşan köpükleri toplayıp kepçe ile atın arada bir ters edin tavukları ve oluşan köpükleri toplayıp atın tavukları çatal ile kontrol edip bakın piştiği zaman tavukları çıkartıp soğutun ve tüm tavuğun etlerini didikleyin tencerenin altını tekrar açın ve kaynatın içine tavuk etlerini koyun ve şehriyeyi aktarın karıştırın'ki tencere dibine yapışmasın şehriyeler kaynayan tencerenin ateşini kısıp 15 dakika kaynatın tuz ilave edin ve karabiberinide ekleyip ocağın altını kapatın 5 dakika dinlendirip sıcak olarak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder