Yoğurtlu Makarna Tarifi ve Yapılışı |
Yoğurtlu Makarna Tarifi
Malzemeler
1 paket makarna
2 kase yoğurt
5 diş sarmısak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı pulbiber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Hazırlanışı ve yapılışı
Geniş bir tencereye su doldurun ve ocağa koyun içine 1 yemek kaşığıı tuz ilave edin ve bir kaşıkta sıvı yağ ekleyip tencerenin kapağını kapatıp kaynaması için bırakın su kaynayana kadar sizde sarmısaklı yoğurdu hazırlayın arzu ederseniz sarmısaklı yoğurt kullanabilirsiniz dilersenizde kendiniz hazırlayın sade yoğurt kullanmak isteyenler çırpıp kullanabilirler sarmısaklı yoğurt için sarmısakları soyup sarmısak döveceğiniz havanda sarmısakları dövün ve yoğurdun içine koyun yoruğdun içine 1 çay kaşığı tuz ekleyin ve çırpın bunuda bir kenara bırakın kaynayan suyun içine dilediğiniz bir makarnayı boşaltın karıştırın ve 8-9 dakika pişirip süzgeçe alıp soğuk su ile durulayın küçük bir tavaya tereyağını koyun erimeye başladığı zaman içine pulbiberi ekleyin servis tabağına makarnayı koyun üzerine yoğurt dökün ve son olarak kızarttığınız yağı ekleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder