Ana Sayfa

20 Mayıs 2013

Tuzlu Kurabiye Tarifi

Tuzlu Kurabiye Tarifi
Tuzlu Kurabiye Tarifi
Malzemeler
1 çay bardağı sıvıyağ
200 gr margarin yada tereyağı oda sıcaklığında erimiş
1 tane yumurta
3 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı mahlep
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Üzeri için
susam
1 tane yumurtanın sarısı

HazırlanışıHamur yoğuracağınız kabı alıp içine margarini veya tereyağını koyun içine sıvıyağı dökün yumurtayıda kırıp  elinize eldiven takıp yumuşak bir şekilde parmak uçlarınız ile yağları karıştırın. Sirkeyide ekleyin içine ve şekeri tuzu atın kabartma tozunuda atın ve unu yavşça aktarın ve yoğurmaya başlayın unu kulak memesi kıvamına gelene kadar ilave edin unun markasına göre değiştiği için dikkatli eklemek daha mantıklı olur en son mahlepide ekeleyip 5 dakika daha  yoğurun ve hamurnuzu 15-20 dakika dinlendirin ve tepsinizi margarin ile yağlayın hamurlardan parçalar kopartın ve dilediğiniz şekilde şekil verin burgu halka yada köşegenli siz nasıl istiyorsanız şeklini o şekilde verin ve tepsiye dizin tüm hamurları önceden ısıtılmış olan fırında 170 dercede ortalama oalrak 20-25 dakika pişirin ılık yada sıcak servis edebilirsiniz damğınızda dağılan bu enfes tuzlu kurabiye tarifini mutlaka yapmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder