Ana Sayfa

21 Mayıs 2013

Ezo Gelin Çorbasi

Ezo Gelin Corbasi Tarifi

Ezo Gelin Çorbası Tarifi
Malzemeler
1 çay bardağı ince bulgur
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 çorba kaşığı kırık pirinç
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı teryağı
7 bardak su

1 et veya tavuk bluyon
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pulbiber
Tuz, Karabiber

Hazırlanışı
İlk önce soğanları ayıklayıp ince yemeklik doğrayıp tabağa koyun pirinç ve mercimeği ayıklayın ve süzgeçe koyup yıkayın çorba yapacağımız tencereye yağı koyup eritin soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun içine biber ve domates salçasını koyup karıştırmaya devam edin yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ve mercimeği ince bulguruda tencereye ekleyin ve karıştırıp içine suyu ilave edin et yada tavuk tabletinide içine atıp karıştırın karabiberi pulbiberi ve naneyide koyup karıştırın kaynamaya başladığı zaman altını kısık yapın ocağın ara ara karıştırarak pişirin ortalama 50 dakika sonra çorbanız hazırdır kaseye doldurup servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder