Mercimekli Köfte Tarifi Hazırlaması |
Mercimekli Köfte Tarifi
Malzemeler
Malzemeler
300 gr köftelik bulgur
300 gr yeşil mercimek
8-9 dal yeşil soğan
2 adet kuru soğan
1 Demet maydanoz
Yarım demet nane
3 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
5 kaşık sıvıyağ
Tuz, pulbiber
Hazırlanışı
İlk önce mercimekleri ayıklayıp yıkayıp tencereye alın ve su doldurup kaynatmaya bırakın bir yandanda soğanları soyup yemeklik doğrayın ve tavaya alıp sıvıyağ koyup kavurmaya başlayın kavurduğunuz soğanın içine salça pulbier ve tuz ilave edip karıştırın kavurduğunuz salçayı kenara alın. Yeşil soğanı ve maydanozu ayıklayıp yıkayın ve küçük doğrayın bir tabağa alın kaynayan mercimeklerin üzerinde oluşan köpükleri kepçe yardımı ile alıp atın mercimekleri kontorol edin pişmiş ise suyuna bakın çok az ise biraz sıcak su ilave edin çok ise mercimeklerin 1 parmak üzerinde kalacak şekilde fazla olanı dökün içine tuz ve bulguru koyun ve karıştırın topaklanma olmasın su çekene kadar ocakta kalsın suyu çektiği zaman hemen altını kapatın ve kapağı kapatıp demlendirin. Demlenip soğuyan bulgur ve mercimeği geniş bir kaseye alın ve içine soğanlı salçalı sosu dökün ve yoğurmaya başlayın tüm malzeme kıvamını bulunca kulak memesi şeklinde hemen içine yeşillikleride ilave edip yoğurun ve eliniz ile parçalar koparıp avuç içinizde sıkıp şekil verin servis tabağının altını kıvırcıklar ile kapatın üzerine köfteleri dizin tüm malzemeyi aynı şekilde yaptıktan sonra servis edebilirsiniz bu tarif genelde hanımlar ara atıştırmalık olarak yaparlar ve günlerinde olmazsa olmazıdır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder