Ana Sayfa

21 Mayıs 2013

Sarmisakli Yoğurtlu Makarna Tarifi

 
Sarmısaklı Yoğurtlu Makarna Tarifi
Sarmısaklı Yoğurtlu Makarna Tarifi
Malzemeler
1 paket makarna
2,5 kase yoğurt
5-6 diş sarmısak
2  yemek kaşığımargarin yada tereyağı
1 çorba kaşığı pulbiber
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yeterli miktarda Tuz

Hazırlanışı
Tencerenizin içine 5-6 litre su koyup kayanatın içine makarnaları atın bir yemek kaşığı tuzda ekleyip makarnalarınızı 10 dakika kadar haşlayın daha sonra süzgeçe alıp soğuk su ile üzerinden geçin ve kenerda süzülmeye bırakın.Sarmısakları soyun ve sarmısak döveceği ile ezin yoğurdun içine koyun tuzda atıp iyice karıştırın ve kenara alın servis edeceğiniz kaseye yada tabağa alın resimdeki gibi üzerine sarmısaklı yoğurdu dökün tavaya yağı alıp eritin içine pulbiberde atın kızdırın bir kaç dakika daha sonra sarmısaklı yoğurtlu makarnanızın üzerine dökün afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder